У ЗСУ заявили, що рф може атакувати керованими бомбами вагою 1,5 тисячі кг

Читать на русском
Останнім часом росіяни активно використовують фугасні авіабомби ФАБ-500, які переробляють на крилаті, щоб безкарно, з недосяжної для української ППО відстані, застосовувати.
ФАБ-500фото: Вікіпедія

Російські окупаційні війська можуть розпочати регулярно атакувати Україну керованими бомбами вагою 1500 кілограмів.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що останнім часом росіяни активно використовують фугасні авіабомби ФАБ-500, які переробляють на крилаті, щоб безкарно, з недосяжної для української ППО відстані, застосовувати.

Керовані бомби російських терористів: що це таке і чим з ними боротисяТака конструкція виходить дешевше, аніж найдешевша ракета, оскільки навіть дешеві ракети коштують мільйони доларів, а старі радянські бомби – не коштують майже нічого

Згідно зі словами Ігната, окупанти атакують керованими бомбами по всій лінії фронту - від Чернігівської області до півдня.

Представник ПС ЗСУ зазначив, що ворог опублікував інформацію, що глава військового відомства країни-агресора Сергій Шойгу перевіряв один з оборонних заводів і говорив про лінійку виробництва на 2023 рік із планами виготовлення 1500-тонних бомб, які оснастять крилами та GPS-навігацією.

Зазначається, що такі бомби завдають ударів з дистанції від 50 кілометрів та за лінією бойового зіткнення чи державного кордону. Тому ці літаки наразі нічим дістати.

«Нам потрібні засоби, які можуть протистояти та збивати носії. Це системи Patriot, SAMP-T, сучасні літаки F-16 або інші літаки четвертого покоління», - наголосив Ігнат.

Нагадаємо, що росіяни все частіше не залітаючи у зону ураження української ППО, скидає крилаті кориговані авіабомби, які вражають українські міста.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, що таке керовані бомби і яку небезпеку вони несуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: