Зведення Генштабу: ЗСУ відбили більше 40 атак і знищили ворожий склад боєприпасів

Читать на русском
Війська рф продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках на сході України. За добу Сили оборони відбили тут понад 40 атак окупантів.
Фото: Генштаб ЗСУ

Війська рф продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках на сході України – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. За добу Сили оборони відбили тут понад 40 атак окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 7 квітня.

За добу противник завдав по території України два ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль Бахмут, у місті продовжуються бої. Також росіяни не залишають спроб атакувати позиції українських військ під Богданівкою та Іванівськом. Підрозділи сил оборони відбили на цьому напрямі близько 14 атак противника.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Північного, Першотравневого, Мар'їнки та Перемоги. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту тривають за Мар'їнку, де було відбито понад 10 ворожих атак.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та Верхньокам'янського. Артилерійських обстрілів вкотре зазнали, Невське, Діброва, Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Спірне і Берестове на Донеччині.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Вугледар, Керменчик, Новомайорське, Золоту Ниву, Шахтарське, Велику Новосілку Донецької області.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв низку населених пунктів: Тополі, Фіголівку, Дворічну, Західну, Крохмальну, Гусинку, Кондрашівку Харківської області та Новоселівське в Луганській області.

Російські окупанти активно продовжують проводити примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької та Херсонської областей, чинячи на людей психологічний та фізичний тиск.

«Зокрема, на блокпостах ворог обмежує пересування громадян України, котрі не отримали паспорти російської федерації. Окупанти цілеспрямовано та навмисно обшукують транспортні засоби, фіксують усі особисті дані громадян, які не мають російських документів, загрожують забороною в'їзду до міста», – заявили у Генштабі.

Росія провалила «великий» зимовий наступ – ISWВеликий російський наступ не досяг цілей, поставлених кремлівським диктатором володимиром путіним, щодо захоплення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Крім того, росіяни змушують листоноші роздавати місцевому населенню бланки, в яких потрібно вказати відомості про наявність російського паспорта. Громадяни, які не мають ворожого паспорта, зазнають постійних обшуків, залякувань та примусу до отримання цього документа.

А батькам школярів-випускників ворог загрожує відмовою в отримані дітьми свідоцтва про базову середню освіту.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства росіян завданням 9 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії у свою чергу знищили склад боєприпасів ворога.

Крім того, поблизу Мар'їнки було знищено російський штурмовик Су-25.

Нагадаємо, за останню добу росіяни втратили майже 500 військових. Сумарно з початку повномасштабного вторгнення в Україну вбито вже 177 тисяч 110 росіян.

Раніше повідомлялося, що російські військовослужбовці почали частіше здаватися в полон, а в березні було зафіксовано рекордну кількість подібних заявок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: