ЗСУ вразили два пункти управління росіян і знищили гелікоптер Ка-52 – Генштаб

Читать на русском
Упродовж доби Сили оборони відбили на сході країни понад 40 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.
Фото: Міноборони України

Російська федерація продовжує штурмувати позиції українських військ на чотирьох напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Минулої доби ЗСУ відбили тут понад 40 ворожих атак.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 5 квітня.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

На Бахмутському напрямку росіяни намагаються взяти під повний контроль Бахмут. Також ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу Богданівки та Івановського. На цій ділянці фронту ЗСУ відбили близько 15 атак противника.

На Лиманському напрямку противник вів спроби наступу в районах Невського та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області, а також Терни, Зарічне, Торське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, але здійснив обстріл низки населених пунктів.

Зазначається, що протягом доби противник завдав по території України 3 ракетних та 21 авіаційний удар, здійснив понад 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформованіУ рамках кампанії Гвардія наступу вже сформовано вісім штурмових бригад, більше – на інфографіці.

Авіація Сил оборони відповіла на це 12 ударами по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів, 2 позиції ППО та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.

Окрім того, на східному фронті українські воїни знищили російський гелікоптер Ка-52.

У Генштабі розповіли, що російські окупанти намагаються посилити контррозвідувальний та поліцейський режими на тимчасово зайнятій території Херсонської області.

«Зокрема, в Каховському районі, починаючи з 23 березня поточного року, проходять рейдові заходи Росії з перевірки власних телефонів у місцевого населення на наявність фото- та відеоматеріалів, а також «забороненого» контенту. Під час таких перевірок окупанти проводять обшуки у будинках місцевих мешканців. Насамперед під перевірку підпадають ті, хто здійснює телефонні дзвінки до вільної України», — йдеться у зведенні.

Нагадаємо, загальні втрати окупантів в Україні перевищили 176 тисяч військових. Лише минулої доби було знищено 550 окупантів, 2 танки та десятки інших видів озброєння.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, як діятимуть ЗСУ у разі загрози оточення Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: