ЗСУ відбили більше 40 атак росіян – на яких напрямках

Читать на русском
Російські війська продовжують спроби взяти Бахмут під повний контроль. Запеклі бої також продовжуються за Мар'їнку.
Фото: AP

Українські військові минулої доби відбили більше 40 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російська армія завдала по Україні за добу 5 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснила 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів у Чернігівській та Харківській областях.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна та Спірне.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут – там точаться запеклі бої. Також безуспішні наступальні дії окупанти вели в районі населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Біла Гора. На цій ділянці фронту було відбито 16 атак.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Північне, Первомайське та Мар'їнка Донецької області – успіху не мав.

Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Мар'їнку – відбито 19 ворожих атак.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не здійснював. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати оборонні рубежі та позиції.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Знищено 3 безпілотники та 3 кориговані авіаційні бомби.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, в той же час, вразили 2 райони зосередження живої сили противника, 2 склади паливно-мастильних матеріалів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України пояснили слова «у Бахмуті тривають бої».

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що інформація про контрнаступ України доступна лише для дуже обмеженого кола осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: