З полону рф повернули ще 12 українців: подробиці

Читать на русском
З неволі вдалося звільнити двох цивільних та 10 військових, які належать до солдатського та сержантського складу.

З російського полону додому повернулися 12 українських громадян: 10 військових та двоє цивільних. Серед них п'ятеро важкопоранених.

Про це в Telegram повідомив Координаційний штаб із поводження з військовополоненими.

Усі військовослужбовці відносяться до солдатського та сержантського складу та входять до складу ЗСУ, зокрема, до 518-го окремого батальйону спеціального призначення, 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 93 бригаду «Холодний яр» та 57-й окремий стрілецький батальйон.

Вони були захоплені в полон, зокрема, у боях біля Бахмута, сіл Дослідне та Оріхово-Васильівка на Донеччині, поблизу Кремінної та Червонопопівки на Луганщині.

Також Україні вдалося повернути двох цивільних, яких агресор утримував в якості заручників в селі Липці Харківської області та Маріуполі.

У Координаційному штабі додали, що від початку повномасштабного вторгнення з полону вдалося звільнити вже 2005 українців.

Нагадаємо, 24 березня Україна передала росії важкопоранених військовополонених російських солдатів. Передача відбулася в рамках односторонньої гуманітарної акції, на виконання статей 109-114 Женевських конвенцій та за участю Міжнародного комітету Червоного Хреста.

А на початку березня між Україною та рф відбувся обмін полоненими: додому повернулися 130 військовослужбовців ЗСУ, у тому числі 71 захисник «Азовсталі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: