У Мін'юсті уточнили, скільки коштує утримання одного російського військовополоненого

Читать на русском
Україна за місяць витрачає близько 10 тисяч гривень на утримання одного російського військовополоненого.
Фото: Колаж: Сегодня

Україна за місяць витрачає близько 10 тисяч гривень на утримання одного російського військовополоненого.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв'ю Укрінформу.

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

«Якщо ми поговоримо про більш-менш нормально розраховану вартість утримання військовополонених у таборі за результатами 2022 року, беручи до уваги утримання табору, з податками, заробітною платою, комунальними витратами – ця сума становить близько 10 тисяч гривень на місяць», – сказала вона.

За словами Висоцької, коли в Мін'юсті говорили про 3 тисячі гривень на місяць, щоб утримувати одного російського військовополоненого, вони взяли до уваги лише вартість їжі та комунальних послуг. Тому розрахунок був неправильний, оскільки не враховувалася оплата праці персоналу, охорони, конвою та інших.

Водночас вона зазначила, що утримання ув'язнених у СІЗО у 2021 році коштувало близько 130 тисяч на рік. Відповідно, утримання одного ув'язненого – також близько 11 тисяч гривень на місяць

Нагадаємо, за рік війни Україні вдалося провести 38 обмінів полоненими з рф. Звільнено 1863 особи, з них 1756 українських військових.

Сьогодні Україна повернула тіла ще 17 загиблих захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: