Стало відомо, скільки дітей живе під обстрілами у Запорізькій області

Читать на русском
У Гуляйполі та Оріхові у Запорізькій області, які постійно перебувають під обстрілами, перебуває 34 дитини.
Укрінформ

У Гуляйполі та Оріхові у Запорізькій області, які постійно перебувають під обстрілами, перебуває 34 дитини.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

Вона наголосила, що у Гуляйполі та Оріхові станом на 2 квітня перебуває 34 дитини. Міста постійно обстрілюються російськими військовими. Міністерка закликала батьків вивезти дітей хоча б до Запоріжжя.

«Я зверталась до тих, хто приїхав з Оріхова, Гуляйполя та інших населених пунктів, просила і ще раз прошу зважити на безпеку дітей щодо їхнього вивезення. Мені відомо про 34 дитини, які зараз перебувають в Гуляйполі і Оріхові. Це неправильно. Я звертаюсь до батьків, у яких є діти і які в зоні активних бойових дій. Ми готові всіх забрати, є план», – заявила Верещук.

Відомо, що у Запоріжжі є заклад, де можна розмістити таких дітей і батьків. Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що наразі йдеться про примусову евакуацію.

«На сьогодні ми працюємо з кожною родиною, поліцією, представниками органів місцевого самоврядування і вмовляємо, щоб вивозили дітей. Разом з родинами. Мама чи батько обов'язково мають виїхати», – додав очільник області.

Нагадаємо, у Слов’янську міська комісія з питань захисту прав дитини ухвалила рішення примусово евакуювати дітей. Опікунів, які відмовляються виїхати, позбавлять обов’язків.

Влада розглядає варіант з примусовою евакуацією дітей кількох громад Донбасу, в тому числі Авдіївської, на території якої ведуться запеклі бої.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: