САП оскаржить виправдувальний вирок ексголові Рахункової палати

Читать на русском
Антикорупційний прокурор не погоджується з вироком, яким виправдали двох колишніх посадовців органу фінансово-бюджетного контролю.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить вирок, яким виправдали колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту, ексдиректора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марію Шулежко та її племінника Максима від обвинувачень у заволодінні службовою квартирою.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП готується апеляційна скарга на вирок Вищого антикорупційного суду від 06.04.2023, яким колишнього голову, члена Рахункової палати та його племінника визнано невинуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, у зв’язку із відсутністю у їх діях складу кримінального правопорушення. Прокурори не погоджуються з таким рішенням суду і будуть відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: