Справа ексголови Рахункової палати: суд скасував арешт більшості майна

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання про скасування арешту майна дружини обвинуваченого.
Засідання у справі Романа Магутифото: Судовий репортер

Вищий антикорупційний суд скасував арешт нерухомості дружини колишнього голови Рахункової палати України Романа Магути, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем під час передачі квартири працівниці Рахункової палати.

Таке рішення 4 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на наступне майно Магути та його дружини: на 1/2 частину квартири та ще три квартири; автомобіль Toyota Camry 2007 року випуску; житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами; нежилі та адміністративні приміщення. Адвокат подав клопотання про скасування арешту майна, оскільки санкція статті Магути, а саме зловживання службовим становищем, не передбачає конфіскації. До того ж, більшість майна належить дружині обвинуваченого, яка не має процесуального статусу у справі.

Вивчивши клопотання, суддя скасував арешт трьох квартир; житлового будинку, а також нежилих і адміністративних приміщень дружини Магути.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

Раніше столичний райсуд відправив Магуту під домашній арешт. Також його відсторонили від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: