ВАКС призначив до розгляду справу голови Рахункової палати Пацкана

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинувальний актом стосовно керівника органу фінансово-бюджетного контролю.
Валерій Пацкан

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням шолови Рахункової палати Валерія Пацкана в незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві, коли той був народним депутатом.

Таке рішення 13 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акта у кримінальному провадженні №52022000000000334 від 27.10.2022 за обвинуваченням (Валерія Пацкана – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн.

Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі. 8 листопада 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Від «Слово і діло»: у справі Пацкана закінчуються строки притягнення до кримінальної відповідальності в березні 2023 року, оскільки за нетяжкий злочин терміни давності складають 5 років з дня вчинення правопорушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: