Справа ексголови Рахункової палати: ВАКС оштрафував чотирьох свідків

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на чотирьох свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього очільника Рахункової палати.

Вищий антикорупційний суд оштрафував чотирьох свідків по 1300 грн кожного через неявку на судове засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови Рахункової палати Романа Магути у зловживанні службовим становищем під час передачі квартири працівниці Рахункової палати.

Таке рішення 29 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Накласти на (п'ятьох свідків) грошове стягнення за неприбуття за викликом суду у розмірі 0,5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 300 грн», – йдеться в рішенні.

Як встановив суд, свідків було належним чином викликало в судове засідання, а тому прокурором було ініційовано процедуру примусового приводу свідків. До того ж, двоє свідків телефоном підтвердили отримання повісток про виклик до суду. Таким чином, свідки були повідомлені про виклик у належний спосіб та завчасно, про що свідчать телефонограма, складена секретарем судового засідання, однак не повідомили про причини свого неприбуття.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

Раніше столичний райсуд відправив Магуту під домашній арешт. Також його відсторонили від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: