Ракетний удар по будинку у Запоріжжі: СБУ затримала інформатора рф

Читать на русском
Інформатор рф фіксував і переслав ворогові фото зруйнованого багатоквартирного будинку в Запоріжжі.
Фото: Громадське

Працівники Служби безпеки України під час контрдиверсійних заходів затримали інформатора рф, який фіксував наслідки березневого російського ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що чоловік фіксував та переслав ворогу фото зруйнованого багатоквартирного будинку, по якому загарбники вдарили 22 березня.

Ця інформація потрібна була окупантам для підготовки нових обстрілів регіону.

«За даними слідства, ворожим інформатором виявився місцевий працівник IT-сфери, якого російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. У поле зору агресора він потрапив через поширення у соцмережах дописів на підтримку збройної агресії рф», - йдеться у повідомленні.

Передачу фото та відеоматеріалів із описом прилеглої території чоловік надсилав окупантам через Telegram.

«Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами листування з ворогом. Наразі триває розслідування для притягнення зловмисника до відповідальності», - додали у відомстві.

Нагадаємо, рф атакувала Запоріжжя вдень 22 березня. Крім удару по багатоповерхівках, окупанти також накрили вогнем острів Хортицю.

Під час спецоперації рятувальникам вдалося витягнути з-під завалів 6 людей. Крім того, співробітники ДСНС ліквідували пожежу у двох багатоповерхівках, які постраждали від атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: