У ЗСУ пояснили, чому тривогу в Запоріжжі оголосили вже після удару рф

Читать на русском
Ігнат заявив, що загроза артилерійських обстрілів для прифронтових міст існує постійно, і якщо ВСУ має можливість сповістити мешканців населених пунктів про обстріл, тривогу обов'язково оголошують.
Фото: ДСНС

Окупанти вдарили по Запоріжжю, ймовірно, із реактивної системи залпового вогню «Торнадо-С».

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, снаряди, запущені з таких систем, здатні долітати до мети за «лічені секунди». Саме з цієї причини сирена у місті пролунала вже після влучення по житловому будинку.

«Потрібно розуміти, що Запоріжжя – прифронтове місто, що знаходиться недалеко від лінії бойового зіткнення. Торнадо-С - це така система, що від запуску до попадання проходять практично секунди», - заявив Ігнат.

Він додав, що загроза артилерійських обстрілів для прифронтових міст існує постійно, і якщо ЗСУ має можливість сповістити мешканців населених пунктів про обстріл, тривогу обов'язково оголошують.

«Якщо Сили оборони знають, що працюватиме реактивна чи ствольна артилерія, то це безумовно робиться. Якщо такої можливості немає, то можуть бути такі ось терористичні атаки ворога», – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, росія атакувала Запоріжжя вдень 22 березня. Внаслідок ракетного удару рф по житловому будинку у Запоріжжі постраждали понад 20 осіб, серед них двоє дітей. Одна людина загинула.

Крім того, окупанти накрили вогнем острів Хортиці. Президент Володимир Зеленський вже прокоментував удар по будинку в Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: