Російський генерал і адмірал флоту рф отримали підозри за ракетні удари по містах України

Читать на русском
Сергію Кобилашу та Ігорю Осипову оголосили про підозру за ракетні удари по українських містах. Це перші підозри, які оголошує Україна саме за обстріли цивільних об'єктів.

Правоохоронці оголосили перші підозри за обстріли цивільних об'єктів України. Доказова база зібрана на командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил росії генерал-полковника Сергія Кобилаша і колишнього командувача Чорноморським флотом рф адмірала Ігоря Осипова.

Про це повідомляє СБУ та Офіс генпрокурора.

Кобилашу та Осипову оголошено про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

«Так, у ході розслідування слідчі СБУ встановили, що з початку повномасштабного вторгнення Сергій Кобилаш виконує вказівки вищого військово-політичного керівництва росії щодо знищення українських міст. Саме за його наказом російські загарбники здійснюють масовані ракетні удари по житлових будинках, лікарнях та об’єктах критичної інфраструктури у різних регіонах України. Для проведення повітряних атак ворог використовує стратегічні ракетоносці Ту-160, Ту-95МС, а також дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, на озброєнні яких крилаті ракети типів Х-555, Х-101, Х-55 і Х-22», – повідомили у СБУ.

Осипов, за даними слідства, з 24 лютого до 10 серпня віддавав накази про проведення систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах. Атаки здійснювали високоточними керованими крилатими ракетами «3М14-Калібр» із російських бойових кораблів.

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили шістьох російських генералів, які віддавали накази про захоплення Харківської області.

Також СБУ встановила особу генерала, який наказав захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: