Не літаки: Данілов розповів, що перш за все зараз потрібно ЗСУ

Читать на русском
За словами секретаря РНБО, ЗСУ потребують не стільки західних винищувачів, про які говорять експерти і політики, скільки боєприпасів для артилерії.
Фото: УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов озвучив головний пріоритет для української армії у питанні постачання західної військової допомоги.

За його словами, зараз ЗСУ потребують не стільки західних винищувачів, про які говорять багато експертів і політиків, скільки боєприпасів для артилерії. Слова Данілова цитує Радіо Свобода.

«Отримаємо ми чотири літаки, шість літаків – йдеться вже про трохи інші речі. Окрім літаків, нам сьогодні конче необхідні снаряди для нашої артилерії. Ми маємо дефіцит цієї позиції. І це не якась закрита інформація. Ми дуже очікуємо від наших партнерів, щоб вони якнайшвидше допомагали нам саме в цьому питанні», – розповів Данілов.

Данілов розповів, що для нього вважатиметься перемогою у війні над рфУ РНБО солідарні з українською формулою миру президента Володимира Зеленського, в якій є 4 ключові пункти.

Секретар РНБО зазначив, що саме від постачання артилерійських снарядів залежить ефективність роботи ЗСУ на полі бою.

«Це питання нашої переваги на цьому етапі війни. Якщо вони поставлятимуться вчасно та в достатній кількості, то питання захисту нашої території у Донецькій та Луганській областях матиме зовсім інші ознаки», – наголосив Данілов.

У політика також запитали, чи здатен «артилерійський голод» вплинути на ситуацію у Бахмуті.

«Ми розуміємо, що там відбувається (у Бахмуті – ред.). Ще раз наголошую, постачання саме снарядів для артилерії – це для нас питання номер один на сьогоднішній день. І коли їх не вистачає, якщо потрібно буде приймати ті чи інші рішення, повірте, їх на Ставці Верховного головнокомандувача буде ухвалено. Тому що збереження нашого особового складу – це для нас головне», – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, глави МЗС країн Євросоюзу домовилися про спільну ініціативу щодо постачання боєприпасів в Україну під час війни з росією та поповнення власних складів.

Документ підписали 19 із 27 країн-членів Євросоюзу та Норвегія. Пізніше до ініціативи приєдналися Польща та Іспанія.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна накопичує боєприпаси перед очікуваним контрнаступом, який може розпочатися найближчими місяцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: