Україна залишається у заявці на проведення ЧС-2030 з футболу

Читать на русском
Україна все ще бере участь у заявці на проведення Мундіалю, незважаючи на повідомлення окремих ЗМІ. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта.
Фото: Getty Images

Україна все ще бере участь у заявці на проведення чемпіонату світу-2030 з футболу, незважаючи на повідомлення окремих ЗМІ.

Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, виступаючи на засіданні Конгресу УЄФА у Лісабоні. Його слова наводить CNN Portugal.

У своїй вступній промові він розповів про «амбіції» Іспанії та Марокко у питанні спільної участі, а також України – в організації заходу.

«У нас є амбіції разом з Іспанією, Марокко та Україною організувати чемпіонат світу-2030 у рамках єдиної спільної заявки між двома берегами Середземного моря, спрямованої на організацію першого чемпіонату світу з футболу, який поєднує спорт та його найкращі цінності. Два континенти: Європа та Африка», – заявив Кошта.

Після цього журналісти звернулися із запитом до офісу португальського прем'єра. Там уточнили, що Україна дійсно не знімала свою кандидатуру на проведення Мундіалю.

Нагадаємо, у середині березня марокканські ЗМІ заявили, що місце України у спільній заявці з Іспанією та Португалією на проведення ЧС-2030 займе Марокко.

А до цього видання The Athletic заявляло, що Україна може не встигнути відновитись після війни з росією і у зв'язку з цим не зможе приймати матчі групового етапу. Ще однією причиною називають те, що президент Української асоціації футболу Андрій Павелко є фігурантом кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: