Україну можуть виключити із спільної заявки на проведення ЧС-2030 з футболу – ЗМІ

Читать на русском
Україна може втратити місце у заявці з Іспанією та Португалією на проведення ЧС-2030. Замість неї до країн може приєднатися Марокко.
skysports.com

Україну можуть виключити із спільної з Іспанією та Португалією заявки на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Про це повідомляє видання The Athletic.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

Як пише видання, Україна може не встигнути відновити після війни з росією і не зможе приймати матчі групового етапу.

Ще однією причиною називають те, що президент Української асоціації футболу Андрій Павелко є фігурантом низки кримінальних проваджень.

Місце України у заявці може зайняти Марокко: країна ще в 2018 році говорила, що хоче поборотися за проведення ЧС-2030. Видання пише, що проведення чемпіонату Марокко, Іспанією та Португалією буде більш «практичним» з огляду на близьке розташування країн.

Крім того, спільна заявка країн Європи та Африки матиме більше шансів на успіх. Очікується, що конкуренцію їм складуть спільні заявки Саудівської Аравії, Єгипту та Греції, а також Південної Америки за участю Уругваю, Аргентини, Парагваю та Чилі.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що Україна, Португалія та Іспанія подають спільну заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2030 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: