Японія виділить Україні майже півмільярда доларів допомоги

Читать на русском
Японія виділить Україні 470 мільйонів доларів грантової допомоги на відновлення інфраструктури.

Японія виділить Україні 400 млн доларів грантової допомоги на відновлення та ще 70 млн через механізм Програми розвитку ООН.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

400 млн буде виділено в рамках Програми екстреного відновлення, спрямованого на критичну інфраструктуру. За ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відновлення.

Найближчим часом рішення буде фіналізоване укладанням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва.

Крім того, японський уряд виділить Україні 70 млн грантової підтримки на відновлення через механізм Програми розвитку ООН.

«Тільки з початку цього року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 650 мільйонів доларів. Завдяки цим коштам ми отримуємо можливість оперативно відновлювати критичну інфраструктуру, покращувати економічну ситуацію в громадах та створювати умови для повернення українців додому», – наголосив міністр Олександр Кубраков.

Нагадаємо, 11 березня стало відомо про рішення Японії виділити Україні близько 170 млн доларів, які витратять на відновлення критичної інфраструктури та розвиток економіки.

Минулого тижня до Києва приїжджав японський прем'єр Фуміо Кісіда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: