Апеляційна палата підтвердила заочний вирок екссудді з Луганщини

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування вироку, який заочно оголосили колишньому служителю Феміди.
Руслан Юхимук

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок, яким заочно засудили до 10 років позбавлення волі колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«АП ВАКС 28 березня 2023 року розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок ВАКС від 8 листопада 2022 року, яким колишньому судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку одержання обвинуваченим неправомірної вигоди. В решті вирок залишено без змін», – інформує суд.

Як відомо, ВАКС засудив Юхимука до 10 років позбавлення волі із забороню обіймати посаду судді строком на 3 роки (після відбуття основного покарання) та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Нагадаємо, 16 квітня ВАКС призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука, який втік до російської федерації після його викриття НАБУ на одержанні неправомірної вигоди.

За версією обвинувачення, суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області у змові з фізичною особою вимагав та отримав 4000 доларів за ухвалення рішення про зняття арешту з автомобіля та відмову у задоволенні подання прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: