Курс російського рубля впав до мінімуму за рік

Читать на русском
Курс долара в росії сягав 79,5 рубля, курс євро – 86,4 рубля. Це рекордні показники із середини квітня минулого року.
Слово і діло

Курси долара та євро до російського рубля у вівторок, 4 квітня, зросли до максимальних значень із квітня минулого року – 79,5 рубля та 86,4 рубля відповідно.

Про це повідомляє російське видання «Агентство».

Росія засекретила третину видатків бюджету, це безпрецедентний показник – BloombergЗа понад три місяці витрати бюджету росії склали 7,37 трлн рублів, на що витрачено третину цієї суми – засекречено. Економісти вважає, що гроші йдуть на війну та анексовані території.

За даними видання, долар з 31 березня зріс на понад 3%, з початку року — на понад 8%. А порівняно з мінімальним показником кінця червня минулого року зростання становило вже майже 50%.

Євро з кінця минулого тижня зріс приблизно на 2%, з початку року — на 10% і на 56% порівняно з червневим мінімумом.

Експерти називають кілька причин ослаблення російського рубля: нестача валюти в росії, зниження доходів від експорту, закінчення податкового періоду, а також відхід західного бізнесу з країни.

На думку аналітика Олега Сироваткіна, найближчими місяцями курс долара до рубля продовжить коливатися в діапазоні 75-80 рублів.

У свою чергу, заступник директора аналітичного департаменту Freedom Finance Global Георгій Ващенко вважає, що якщо курс долара зросте до 80-90 рублів, то в ситуацію втрутиться держава і вплине на валютний ринок.

Нагадаємо, російський рубль став найефективнішою валютою світу у 2022 році. Але експерти вважають, що зміцнення валюти не заслуговує на довіру.

У грудні курс рубля опускався до найнижчого рівня з початку травня 2022 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: