ЗМІ назвали вартість нового пакету військової допомоги Україні від США

Читать на русском
За даними журналістів, допомогу розділять на кілька частин. У перший пакет, про який планують оголосити вже найближчими днями, увійде озброєння на суму 500 млн доларів.
Фото: Getty Images

Американська влада має намір виділити додаткові 2,6 млрд доларів військової допомоги Україні.

Про це у вівторок, 4 квітня, повідомило видання Associated Press із посиланням на офіційних осіб.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що допомогу розділять на кілька частин. Так, у перший пакет, про який планують оголосити вже найближчими днями, увійде озброєння на суму 500 млн доларів.

За словами політиків, знайомих із ситуацією, боєприпаси, а також гранатомети та транспортні засоби будуть взяті з військових складів, що дозволить організувати відносно швидку доставку до зони бойових дій.

Крім того, США виділять ще 2,1 млрд доларів на «довгострокову підтримку» України. Озброєння передаватимуть окремими партіями, в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, призначеної для закупівлі ракет для NASAMS, а також радарів та іншої зброї.

Нагадаємо, новий пакет військової допомоги Україні було анонсовано 3 квітня. Зазначається, що нову партію озброєння планують передати протягом цього тижня.

Вартість попереднього пакету допомоги від США склала 350 млн доларів. До нього увійшло «велику кількість» різних типів боєприпасів, а також річкові катери та БМП Bradley.

Раніше в США розповіли, коли саме очікують на початок контрнаступу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: