Викрадення Луценка та Вербицького: одного з учасників визнали винним, але звільнили від покарання

Читать на русском
Суд засудив Олександра Медвідя до п'яти років ув'язнення за викрадення активістів Луценка та Вербицького, але звільнив від покарання через закінчення термінів давності.
Фото: Ґрати

Шевченківський райсуд Києва визнав Олександра Медвідя винним у викраденні активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка з Олександрівської лікарні в січні 2014 року.

Рішення ухвалила суддя Лідія Щебуняєва, повідомляє Watchers та «Ґрати».

«Суд ухвалив: Медвідя визнати винним. Призначити йому покарання у розмірі 5 років позбавлення волі. Звільнити від призначеного покарання у зв'язку із закінченням термінів давності», – оголосила суддя.

Прокуратура та сторона потерпілих просили для Медвідя 7 років ув'язнення. Захисниця обвинуваченого просила повністю виправдати його.

Медвідю інкримінували викрадення людини, вчинене організованою групою і таке, що спричинило тяжкі наслідки. Його справа, зазначає видання «Ґрати», була однією з перших справ Майдану, спрямованих до суду. Обвинуваченого затримали у 2014 році, але його справу починали слухати заново кілька разів через відведення суддів.

Нагадаємо, група титушок викрала Вербицького та Луценка з лікарні вночі 21 січня 2014-го. Після катувань їх вивезли в різні лісосмуги біля Києва. Луценко зміг вибратися і дістатися столиці, Вербицький помер від отриманих травм.

У квітні 2021 року суд засудив до дев'яти років позбавлення волі Олександра Волкова, якого звинувачують в організації викрадення та тортур активістів Луценка та Вербицького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: