Суд заарештував другого підозрюваного у викраденні активістів Майдану Луценка і Вербицького

Читать на русском
Печерський районний суд Києва заарештував Івана Новотного, підозрюваного у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту Ігоря Луценка і Юрія Вербицького в січні 2014 року.

Печерський районний суд Києва заарештував Івана Новотного, підозрюваного у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького в січні 2014 року.

Про це повідомляє The INSIDER Ukraine у Telegram у четвер, 13 березня.

«Суд ухвалив клопотання прокурора задовольнити і застосувати до Новотного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою – до 10 травня», – зачитала суддя Матійчук.

Під час засідання адвокат підозрюваного Івана Новотного заявив, що його підзахисному запропонували роботу простого охоронця за часів Майдану.

«Йому запропонували роботу охоронця. Він був особою без роботи. Він чесно відпрацював, чесно поклав гроші в кишеню. Це що, злочин? Ризику переховування немає. Він зателефонував сам слідству і сказав, де він», – розповів адвокат.

За його словами, попередній допит підозрюваного не завершений. Допит перервали 12 березня.

«Я вчора не побачив ніякого перешкоджання Новотним слідству. Він відповідав на всі питання», – додав адвокат.

Сам підозрюваний заявив, що не мав наміру переховуватися.

«Наміру кудись бігти в мене не було. Щодо ситуації біля церкви, я не виключаю, я міг там бути. При мені жодного разу не застосовувалась фізична сила стосовно когось. Тобто я міг там перебувати, але про те, що там відбувалось, я цього не бачив. Я готовий пройти детектор брехні. Я цього не бачив, і участі у викраденні не брав. Готовий співпрацювати зі слідством», – сказав Новотний.

Раніше суд обрав запобіжний захід активісту Сергію Мисливому, якого підозрюють у справі про вбивство активіста Революції гідності Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка.

Нагадаємо, 10 березня правоохоронці затримали активіста Мисливого.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив про підозру учаснику злочинного угруповання, який може бути причетний до викрадення і тортур Вербицького та Луценка.

Нагадаємо, у січні 2014-го Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали невідомі з території Олександрівської лікарні та вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький унаслідок травм помер.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: