Справа Луценка і Вербицького: заарештований ще один підозрюваний

Читать на русском
У справі про викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького взяли під варту четвертого підозрюваного - Олександра Перестюка.
фото з відкритих джерел

У справі про викрадення й катування активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького правоохоронці встановили четвертого підозрюваного і взяли його під варту.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у п'ятницю, 16 квітня.

Венедіктова оприлюднила звернення щодо розслідування справ МайдануРозслідування справ Майдану. Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла про розслідування трагічних епізодів Революції гідності.

За даними слідства, чоловік в змові з іншими зловмисниками 21 січня 2014 викрав з приміщення Олександрівської клінічної лікарні Києва учасників акцій протесту - Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Пізніше, коли їх вивезли до лісу, взяв участь в їх незаконному позбавленні волі і катуванні.

«Йому повідомлено про підозру у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, викраденні та незаконному позбавленні волі двох осіб, що спричинило тяжкі наслідки – смерть людини, а також незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 146 та ст. 340 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Його заарештували прямо в залі суду.

Досудове розслідування продовжують слідчі ДБР і СБУ.

Відзначимо, екснардеп «Батьківщини», активіст Майдану Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook уточнив, що підозрюваного - Олександра Перестюка - взяли під варту на два місяці.

Нагадаємо, у справі Луценка-Вербицького до кримінальної відповідальності притягнули 15 осіб, відносно 6 з них справи розглядають суди, в тому числі щодо двох заочно, 9 осіб оголошено в розшук.

Майже рік тому суд заарештував другого підозрюваного у викраденні активістів Майдану Луценко і Вербицького.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: