Викрадення Луценка і Вербицького: Волкова визнали винним і винесли вирок

Читать на русском
Організатора викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького, яким слідство визнало Олександра Волкова, засудили на 9 років. Однак він може вийти на свободу майже через рік.
Олександр Волковt.me/watchers_media

Бориспільський міськрайонний суд Київської області сьогодні, 16 квітня, засудив до 9 років позбавлення волі Олександра Волкова, якого звинувачують в організації викрадення і тортур активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Про це повідомив сам потерпілий у цій справі активіст Ігор Луценко в Facebook.

Зокрема, за його словами, Волкова визнали винним у тортурах, викраданні і протидії мирним зібранням (ст. 340, ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 146, 127 КК).

«Це - рішення першої інстанції, і вступить в силу не раніше, ніж відбудеться розгляд у апеляії. Це підсумок трирічного судового процесу, виснажливого і часом дуже неспокійного», - написав він.

За даними слідства, Волков організував і контролював викрадення з Олександрівської лікарні і тортури Ігоря Луценка і Юрія Вербицького у січні 2014 року.

Луценко додав, що прокуратура висувала також звинувачення у вбивстві і створенні організованого злочинного угруповання, але суд їх не підтримав.

У той же час, як повідомляє громадська організація Watchers Media, Волкову залишилося «відсидіти» у в'язниці трохи більше року.

«Він вийде з тюрми не пізніше січня 2022 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 січня 2014 року невідомі викрали активістів Ігоря Луценка і Юрія Вербицького з Олександрівської клінічної лікарні Києва. Після цього їх катували, а потім кинули в лісі. Вербицький помер внаслідок отриманих травм та переохолодження. Луценко вижив.

У липні 2017 року був затриманий підозрюваний в організації викрадення Олександр Волков.

За даними Генпрокуратури, Волков видав себе тим, що дізнавшись про затримання правоохоронцями своїх спільників, спробував втекти до Росії, але потім повернувся до України.

Сьогодні стало відомо, що в справі про викрадення Луценка і Вербицького встановили і заарештували ще одного підозрюваного.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: