До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини

Читать на русском
Віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек приїхав зранку до Києва разом із групою представників німецького бізнесу.
Фото: dpa

В Україну сьогодні вранці, 3 квітня, із неоголошеним візитом прибув віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек. Разом із ним приїхала невелика делегація представників німецького бізнесу.

Про це повідомляє видання Die Welt.

Під час візиту обговорюватимуться відновлення України, а також співпраця України та Німеччини в енергетичній сфері.

Після прибуття на київський вокзал Хабек сказав, що мета поїздки – дати Україні чіткий сигнал, знак того, «що ми віримо в її перемогу, у те, що вона буде відновлена, у те, що в Європі є інтерес не лише у наданні підтримки у скрутну хвилину, але й у тому, що Україна також буде економічно сильним партнером у майбутньому».

Разом із Хабеком приїхав, зокрема, президент Федерації німецької промисловості Зігфрід Руссвурм. Він назвав поїздку «сигналом для українців про те, що німецька економіка також підтримує їх».

Візит віцеканцлера був запланований ще на осінь минулого року, але через наступ рф його відклали. Востаннє Хабек був в Україні у травні 2021 року.

Нагадаємо, в середині березня влада Німеччини надала Україні черговий пакет військової допомоги, до якого, серед іншого, увійшли високоточні снаряди та боєприпаси для РСЗВ.

Наприкінці місяця Німеччина передала Україні 18 танків Leopard 2A6.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: