СБУ повідомила про підозру власниці херсонського телеканалу: що відомо

Читать на русском
За версією слідства, власниця надавала ворогові ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів.

Служба безпеки України оголосила підозру власниці херсонського телеканалу, яка займалася розкручуванням медійного образу гауляйтера Сальдо.

Про це у четвер, 9 березня, заявили у пресслужбі СБУ.

Понад 300 справ проти колаборантів вже передано до суду – очільник СБУГолова СБУ Василь Малюк озвучив, скільки справ проти колаборантів зараз розслідують в СБУ і скільки виявили так званих гауляйтерів.

За даними правоохоронців, власниця телерадіокомпанії «ВТВ плюс» добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора після захоплення Херсона.

У повідомленні не називається ім'я фігурантки, але судячи з фото та зазначеної інформації, йдеться про Тетяну Кам'янську.

У СБУ зазначають, що вона надавала ворогові ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів. Зокрема вона особисто брала інтерв'ю у колаборанта Володимира Сальдо.

«Таким чином, агресор використав медіаресурс для нав'язування людям наративів Москви та поширення окупаційного режиму в регіоні», – йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що власниця телеканалу втекла з Херсона разом із окупантами і наразі перебуває на тимчасово захопленій частині півдня України.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Правоохоронці проводять «комплексні заходи» щодо притягнення зловмисниці до відповідальності.

Напередодні СБУ повідомила про затримання керівників російської катівні у Херсоні. За даними слідства, вони добровільно пішли на співпрацю з рф і погодилися увійти до керівництва «управління служби виконання покарань у Херсонській області».

Раніше повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру двом помічникам колаборанта Сальдо, серед них депутат ОПЗЖ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: