СБУ повідомила про підозру нинішньому «очільнику» Запорізької АЕС

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру нинішньому очільнику Запорізької АЕС Юрію Чернічуку. До тимчасової окупації регіону зрадник займав посаду заступника головного інженера.
ssu.gov.ua

СБУ повідомила про підозру нинішньому «очільнику» Запорізької АЕС Юрію Чернічуку. До тимчасової окупації регіону зрадник займав посаду заступника головного інженера.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що Чернічук добровільно пішов на співпрацю з росіянами і запропонував свою допомогу. Чоловік погодився очолити створену «експлуатуючу організацію ЗАЕС», яка фактично підпорядковується «Росатому». Зокрема, чоловік змушує українських атомників підписувати контракти із псевдоустановою, а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми росії. Крім цього, зрадник підігрує російським пропагандистам, він був гостем на кількох телеканалах, де заперечував факти російських обстрілів української АЕС.

СБУ також викрила на співпраці з ворогом колишнього заступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Саме він причетний до передачі окупантам матеріальних цінностей підрозділу.

Правоохоронці вже повідомили про підозру зрадникам. Наразі зловмисники перебувають на тимчасово захопленій частині України. Тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, дипломатичні кроки щодо повернення Україні Запорізької атомної станції зайшли в глухий кут та не мають успіху.

При цьому росіяни продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. У бомбосховищі станції розмістили понад 600 мобілізованих та курсантів з росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: