Україна офіційно попросила у Нідерландів F-16

Читать на русском
Нідерланди отримали офіційну заявку України на постачання винищувачів F-16, але це потрібно обміркувати, сказала міністерка оборони.
trouw.nl

Україна подала заявку Нідерландам на постачання винищувачів F-16.

Це підтвердила міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен, повідомляє видання NOS.

«Нам потрібно обговорити наявність F-16 із американцями та іншими союзниками. І ми маємо серйозно подумати про наслідки, це не може статися за одну ніч. Ми маємо бути чесними в цьому», – додала вона.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

Щоб надати Україні американські винищувачі F-16, передусім потрібен дозвіл США.

Однак Оллонгрен не виключає, що в перспективі Україна стане однією з країн, де використовуватиметься F-16. «Країна все одно більше ніколи не зможе купувати російські винищувачі, як раніше», – зазначила вона.

Нагадаємо, 31 січня прем'єр-міністр Марк Рютте сказав, що Нідерланди готові розглянути запит України на постачання F-16, але поки що такого не було.

Адміністрація Джо Байдена поки що відмовилася надати Україні винищувачі. Але, як пише видання The New York Times, це небажання може бути тимчасовим, якщо США дотримуються звичайного сценарію.

На інфографіці «Слово і діло» – порівняння літаків, які можуть передати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: