Україна отримала від Нідерландів майже 300 тонн обладнання для ремонту енергооб'єктів

Читать на русском
З грудня по січень в Україну з Нідерландів надійшло гуманітарної допомоги у вигляді енергообладнання загальною вагою 286,7 тонн.

З грудня до січня в Україну з Нідерландів надійшло 36 вантажів гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання загальною вагою 286,7 тонн.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

1000 трансформаторів та 5 тисяч генераторів: Кулеба розповів, що задіяли у ремонті енергооб'єктівГлава МЗС Дмитро Кулеба перерахував кількість обладнання, яке вже залучено для ремонту енергосистеми України.

Лише за останні два тижні в Україну прибуло – 12 вантажів загальною вагою 103,6 тонн. Як зазначили у прес-службі, відповідне енергетичне обладнання буде використано для відновлення об'єктів українського енергетичного сектору, які продовжують зазнавати пошкоджень унаслідок прицільних російських атак.

Серед обладнання, наданого нідерландською стороною - трансформатори, елегазові вимикачі, заземлювачі, роз'єднувачі, обмежувачі перенапруги, електричні кабелі та заземлення, арматура повітряних ліній.

Нагадаємо, 26 січня росія знову атакувала енергооб'єкти України. В «Укренерго» розповіли про наслідки ракетних ударів рф.

У грудні Україна одержала першу партію обладнання від Міненерго США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: