У Хмельницькому священнослужитель УПЦ МП побив військового

Читать на русском
Священнослужитель Української православної церкви московського патріархату побив військового в Хмельницькому.
Генштаб ЗСУ

Священнослужитель Української православної церкви московського патріархату побив військового в Хмельницькому.

Про це повідомляє депутат Хмельницької облради Віктор Бурлик.

Відомо, що інцидент трапився 2 квітня о 10:20 годині у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП.

За словами депутата, військовий Артур Ананьєв з початку повномасштабного вторгнення росії воює добровольцем у складі 19-го стрілецького батальйону. Він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

«Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов в московський храм щоб задати питання «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?», – зазначає Бурлик.

Проте священнику не сподобалось питання бійця і він накинувся на чоловіка. Військового затримала поліція.

Журналістам Vsim.ua речниця поліції Хмельницької області Вікторія Тимощук розповіла, що чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія» та «вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію».

«Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за статтею 173 КУпАП», – розповіла речниця.

Вона також додала, що за фактом побиття військового поліція також відкрила кримінальне провадження проти священника. Його звинувачують у хуліганстві.

Водночас в УПЦ МП заявили, що даний інцидент є провокацією. За їхніми словами, чоловік, якого видно на відео, не є військовим і першим напав на священнослужителя.

«У Хмельницьку після закликів місцевого депутата, чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію прямо під час Божественної літургії в кафедральному соборі УПЦ. Чоловік вчинив напад на священнослужителя Покровського кафедрального собору, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 прихожан», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, у суботу, 1 квітня, працівники СБУ вручили підозру наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу. Зокрема, його підозрюють за двома статтями, а саме у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії рф (ст. 436-2 ККУ).

Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них. Спецслужба оприлюднила нарізку з перехоплених телефонних розмов митрополита, що підтверджують його причетність до звинувачень, що висунули правоохоронці.

Того ж дня у залі Шевченківського райсуду митрополиту одягли електронний браслет, після того, як йому призначили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: