Побиття військового у Хмельницькому: мер пообіцяв жорстку реакцію, а під храмом почалися сутички

Читать на русском
В той же час під храмом УПЦ МП зібралися обурені інцидентом люди. Вони прийшли на територію собору та хочуть почути пояснення, чому представники московського патріархату побили військового ЗСУ.
Фото: khm.gov.ua

Мер Хмельницького Олександр Симчишин закликав владу заборонити діяльність УПЦ МП на всій території України після того, як священнослужитель московського патріархату побив військового в одному із храмів міста.

Відповідний пост з'явився у Teleram-каналі міського голови.

«Той антиукраїнський шабаш, який проходить останніми днями у столиці та побиття військового у Хмельницькому має стати залізобетонним аргументом для Верховної Ради, щоб проголосувати законопроект про заборону: раз і назавжди заборонити це фсбешне гніздо», – написав Симчишин.

Він пообіцяв позбавити УПЦ МП права користуватись землею на території міста. Крім того, відповідне рішення можуть ухвалити обласна та районна ради.

Симчишин також закликав звільнити патрульних, які склали протокол на військового, а тих, хто його бив, притягнути до кримінальної відповідальності.

В той же час під храмом почали збиратися місцеві жителі. Вони прийшли на територію собору та почали кричати «Ганьбу» на адресу представників церкви.

А ближче до вечора під храмом почалися сутички з представниками УПЦ МП.

Нагадаємо, інцидент з побиттям військового стався 2 квітня о 10:20 у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. Під час проведення молитовної літургії він начебто скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія» та «влаштував словесний конфлікт щодо священика, який читав молитовну літургію».

Після цього один із священиків накинувся на чоловіка. За даними депутата Хмельницької облради Віктора Бурлика, військового звуть Артур Ананьєв. Він воював добровольцем у складі 19-го стрілецького батальйону та отримав у ході бойових дій контузію та черепно-мозкову травму.

Раніше повідомлялося, що СБУ вручила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври Павлу Лебедю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: