На тимчасово окупованій Херсонщині росіяни привласнюють нерухомість українців

Читать на русском
На окупованій частині Херсонської області росіяни сподіваються 10 вересня 2023 провести вибори в держдуму росії, підробляють документи на чуже житло і схиляють місцевих жителів отримувати паспорти рф

Російські загарбники продовжують свавілля на тимчасово окупованих територіях. У Херсонській області вони активно підробляють документи на право власності на нерухомість.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

«Російська окупаційна так звана «влада», з метою привласнення нерухомості громадян України, активно підробляє документи на право власності на житлові приміщення та бази відпочинку, шляхом фальсифікації договорів купівлі-продажу та дарування», – говориться у повідомленні.

Крім того, російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області.

Зокрема, у Генічеську та Стрілковому на блокпостах російські окупанти обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти громадян російської федерації.

Під час обшуків повідомляють, що громадяни України, які не отримали російські паспорти, після четвертого перетину блокпосту отримають заборону на в’їзд та виїзд.

Також у Генштабі розповіли, що у населеному пункті Козачі Лагері Херсонської області, після успішного вогневого ураження об’єкта російських окупаційних військ, росіяни посилили перевірки мобільних телефонів місцевих жителів. Крім того, вони несанкціоновано обшукують помешкання громадян України.

Нагадаємо, через низькі темпи «паспортизації» ускладнюється підготовка росіянами псевдовиборів.

Також повідомлялося, що окупанти вилучають в українців паспорти під різними приводами.

Крім того, на Херсонщині окупанти примусово евакуюють мешканців заради пропагандистських сюжетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: