Окупанти вилучають в українців паспорти під різними приводами – ЦНС

Читать на русском
Росіяни активізували роботу щодо вилучення українських паспортів у мешканців тимчасово окупованих територій.

Росіяни активізували роботу щодо вилучення українських паспортів у мешканців тимчасово окупованих територій.

Про це йдеться у заяві Центру національного спротиву від 20 лютого.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

За даними організації, окупанти ходять будинками і вимагають від мирних жителів документи російського зразка, що підтверджують право власності на майно. Оформлення таких документів можливе лише за наявності російського громадянства.

При цьому українські документи росіяни активно вилучають. Навіть коли людина погоджується отримати паспорт Росії, окупанти все одно відбирають українські паспорти, хоча в Росії не заборонено мати подвійне громадянство.

Паспорт також відбирають у тих, хто потрапив до тортур. Після визволення їх не повертають.

«Знищення самоідентифікації є однією з ознак геноциду. Також слід зазначити, що росіяни використовують відібрані паспорти для своїх ДРГ і в інших спецопераціях проти України», – зазначили в ЦНС.

Нагадаємо, нещодавно мер окупованого Мелітополя заявив, що росіяни готують нову хвилю примусової паспортизації.

На тимчасово окупованих територіях на Донеччині росіяни почали проводити примусову паспортизацію серед працівників державних та комунальних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: