Українські захисники минулої доби відбили 70 атак ворога: деталі Генштабу

Читать на русском
Минулої доби ворог не припиняв наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.
AP Photo

Минулої доби ворог не припиняв наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Вчора, 31 березня, Сил оборони України відбили 70 атак противника на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів територіальних військ збройних сил рф. Разом з тим, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Баранівка Чернігівської області, Катеринівка, Соснівка, Старикове, Волфине, Кіндратівка, Новомиколаївка, Миропілля, Попівка та Олександрівка Сумської області, а також населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам'янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Макіївка, Кремінна, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка та в районі Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області, а також Спірне - Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут, намагається взяти його під повний контроль. Протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Богданівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії поблизу населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське та Мар'їнка Донецької області, успіху не мав. Минулої доби лише в районі Мар’їнки військовослужбовцями Сил оборони було відбито близько 20 ворожих атак. Водночас ворог здійснив обстріли населених пунктів Степове, Тоненьке, Сєверне, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог активно застосовував БПЛА для коригування вогню артилерії, здійснив обстріли населених пунктів Водяне, Вугледар, Велика Новосілка, Красногорівка та Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли населених пунктів. Серед них Времівка, Новосілка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степногірськ Запорізької області, а також Херсон.

Водночас вчора авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів.

«Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби», – додають у Генштабі.

Також у Генштабі повідомляли, що росіяни продовжують свавілля на тимчасово зайнятих територіях України. Так, у Луганській області відзначаються випадки виселення людей із власних осель.

Додамо, майже всі жителі України вірять, що країна зможе перемогти російських терористів. Більшість українців вірить, що перемогти агресора вийде ще до початку 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: