Начальника служби безпеки КП «Київпастранс» підозрюють у недбалості

Читать на русском
Начальника служби безпеки КП Київпастранс підозрюють у службовій недбалості, що призвела до 3,3 мільйона гривень збитків.
t.me/kyiv_pro_office/715

Начальника служби безпеки і надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс» підозрюють у службовій недбалості, що призвела до 3,3 мільйона гривень збитків.

Про це повідомляє прокуратура Києва в середу, 6 жовтня.

Напруженість між центральною та місцевою владою: що стоїть за численними обшуками у КличкаМасові обшуки на київських підприємствах можуть перерости у політичну кампанію проти Віталія Кличка. Слово і діло розібралося, що стоїть за обшуками у мера Києва та кому це вигідно.

«Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році КП «Київпастранс» уклало з переможцем тендеру – приватною охоронною компанією – договір про надання послуг з фізичної охорони об’єктів КП «Київпастранс», зокрема станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами», - сказано в повідомленні.

На підставі договорів КП перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 4,1 млн гривень бюджетних грошей. Проте, обсяги і вартість охоронних послуг не відповідали заявленим у документах. Зокрема, фірма не мала в штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору і привертала до чергувань сторонніх осіб. При цьому на окремих об'єктах охорона була відсутня взагалі.

Всі ці порушення залишилися без уваги начальника служби безпеки і надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс».

За висновком судової економічної експертизи, підприємство отримало збиток на суму 3,3 млн гривень, додали в прокуратурі.

Нагадаємо, ДБР підозрює митників аеропорту «Бориспіль» у мільйонних збитках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: