НАБУ проводило обшук у судді Печерського суду

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводили слідчі дії в приміщенні скандального столичного райсуду, зокрема, в кабінеті слідчої судді.
Тетяна Ільєвафото: Вища рада правосуддя

20 жовтня Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводили обшук у приміщенні Печерського районного суду міста Києва.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

За їхніми словами, обшук проводився в кабінеті слідчої судді Печерського райсуду Києва Тетяни Ільєвої та її помічників. За версією слідства, суддя могла незаконного зняти арешт з грошових коштів колишнього віце-президента державної компанії «Хліб України» Андрія Миханіва. Його самого обвинувачують у допомозі колишньому прем'єр-міністру Павлу Лазаренку легалізувати кошти злочинного походження.

Однак, як стверджують джерела, суддя Ільєва зняла арешт з коштів Миханіва, попри те, що справу вже слухають по суті і слідча суддя не могла це зробили, згідно законодавства. В день скасування арешту 100 тисячі доларів, які були на банківському рахунку експосадовця, їх було знято.

Нагадаємо, у грудні 2020 року суддя Печерського райсуду Ільєва ухвалила рішення, яким зобов'язала генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забрати у детективів справу про спробу підкупу керівництва НАБУ і САП за 5 млн доларів. Цей підкуп нібито був в інтересах колишнього міністра екології Миколи Злочевського за закриття справи, в якому він є підозрюваним.

Наразі справу про підкуп керівництва НАБУ і САП слухають у Вищому антикорупційному суді. Серед обвинувачених колишній менеджер Burisma Group Андрій Кіча та експерший заступник начальника київської податкової Микола Ільяшенко. Ще одна фігурантка – Олена Мазурова – пішла на угоду зі слідством, яку затвердив суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: