Ексспівробітник «Беркуту» причетний до знущань над депортованими українськими дітьми – The Insider

Читать на русском
Ексберкутівець Валерій Астахов застосовував насильство та залякував українських дітей, яких депортували до табору в окупованому Криму.
theins.ru

Колишній співробітник «Беркуту» Валерій Астахов, який брав участь у подіях на Євромайдані зі сторони силовиків, причетний до застосування насильства та залякування депортованих українських дітей.

Про це повідомляє видання The Insider.

Рф переселила понад 6 тисяч українських дітей у табори для «ідеологічного перевиховання» – розслідуванняУ росії та в Криму існує мережа з мінімум 43 установ, до яких вивезли понад 6 тисяч українських дітей. Основна мета цих таборів – політичне перевиховання.

Астахова впізнав хлопчик, який розповів виданню про побиття українських дітей у таборі.

23 березня в Україну повернулися 17 дітей, яких окупаційна влада Херсонської області у жовтні відправила «на відпочинок» до дитячих таборів до анексованого Криму. Замість десяти днів діти провели там півроку.

Після повернення в Україну діти розповіли, що їх били, їм погрожували та тримали у підвалі.

Так, у таборі «Дружба» в Євпаторії Астахов відводив дітей до підвалу, показував залізний ціпок і погрожував, що за підтримку України битиме.

Зазначається, що не всі діти зіткнулися в таборах із жорстоким поводженням, але всі говорять про погані умови та неякісну їжу.

Відомо, що у 2014 році Астахов уже вивозив дітей зі Слов'янська до Ростовської області росії. За інформацією російського видання «Комерсант», тоді було вивезено 38 осіб, у тому числі 21 дитину, їх супроводжував Астахов.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Вони звинувачуються у незаконному викраденні дітей із території України.

Після цього в росії заявили, що готові повернути 56 викрадених з України дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: