ЄС створить спецорган для контролю за дотриманням санкцій проти рф – Bloomberg

Читать на русском
Свою участь в ініціативі підтвердили дев'ять країн ЄС – Чехія, Кіпр, Данія, Угорщина, Литва, Мальта, Румунія, Словенія та Іспанія.
Фото: eui.eu

Європейська комісія планує створити спеціальний міждержавний орган для посилення контролю за дотриманням санкцій проти росії.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела в Єврокомісії.

Стало відомо, яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активівУ Бельгії суворо дотримуються санкцій проти росії та Білорусі. Заходи, вжиті Бельгією, торкнулися 1789 компаній країни-агресора.

За даними журналістів, проєкт з посилення санкційного контролю стартує в червні. Він буде націлений на пошук та усунення «прогалин» у списках санкцій та покращення координації між європейськими національними урядами.

В рамках проєкту планується створити структури, які будуть відповідальні за окремі напрямки: заморожування активів, обмін передовим досвідом та покращення дотримання санкційних заходів.

Зазначається, що свою участь в ініціативі підтвердили вже дев'ять країн ЄС – Чехія, Кіпр, Данія, Угорщина, Литва, Мальта, Румунія, Словенія та Іспанія.

Нагадаємо, 25 лютого ЄС ухвалив десятий пакет санкцій проти росії. А в середині березня країни Єврособюзу продовжили персональні санкції проти 1473 осіб та 205 організацій з рф.

Раніше польський прем'єр Матеуш Моравецький назвав ймовірні терміни ухвалення 11-го пакету санкцій ЄС проти країни-окупанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: