Ексглаві «Мотор Січі» Богуслаєву продовжили арешт – ЗМІ

Читать на русском
Правоохоронці обґрунтували необхідність продовження арешту появою підозри у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ.
Фото: УНІАН

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Офісу генпрокурора та продовжив термін утримання під вартою колишнього голови «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва.

Про це увечері 29 березня повідомили «Схеми».

За даними журналістів, арешт продовжили на 60 днів – до 27 травня. Представники Офісу генпрокурора обґрунтували своє клопотання тим, що правоохоронцям необхідно продовжувати слідчі дії у справі Богуслаєва.

Богуслаєв у 2022 році блокував постачання бойового вертольота для розвідки – СБУБогуслаєв у квітні минулого року заблокував виконання держзамовлення на постачання бойового вертольота МІ-2 Головному управлінню розвідки.

Друга причина, через яку прокурори просили суд продовжити арешт Богуслаєва, – оголошення екс-главі «Мотор Січі» нової підозри у перешкоджанні законній діяльності Збройним силам України.

Так, за версією слідства, Богуслаєв у квітні минулого року блокував постачання бойового вертольота для Головного управління розвідки Міноборони.

Підозрюваний відкинув усі звинувачення та заявив, що до нього ніхто з військових з таким запитом не звертався.

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року. Його вже підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Восени повідомлялося, що СБУ оприлюднила докази співпраці Богуслаєва з рф та розшукала активи екс-президента «Мотор Січі» на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися приховано вивезти з України, щоб уникнути його арешту.

Раніше ЗМІ розповіли, що запорізька компанія «Мотор Січ» співпрацювала з іранською компанією, що розробила БПЛА Shahed.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: