Кабмін визначив головні завдання у сфері енергетики на 2023 рік

Читать на русском
Шмигаль повідомив, що зараз Україна виробляє достатньо електроенергії, щоб покрити споживання, і, у разі потреби, оперативно усуває всі проблеми.
Фото: Кабінет міністрів України

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оцінив ситуацію в енергетичному секторі країни та назвав головні завдання у цій сфері на 2023 рік.

Заяви, присвячені темі енергетики, глава уряду зробив під час засідання Кабміну у п'ятницю, 17 березня.

«Ми зірвали наміри ворога зруйнувати українську енергетику, отримали доступ до європейського енергетичного ринку, влітку наповнювали бюджет за рахунок експорту електроенергії. А в період інтенсивного ракетного терору, навпаки, імпортували електрику з ЄС», – наголосив Шмигаль.

Він додав, що наразі ситуація в енергосистемі залишається стабільною. Україна виробляє достатньо електроенергії, щоб покрити споживання, і у разі потреби оперативно усуває всі проблеми.

За словами прем'єра, Кабмін визначив чотири головні завдання на цей рік:

  • відновлення та захист енергооб'єктів;

  • Децентралізація енергосистеми;

  • подальша інтеграція до європейського енергетичного простору;

  • Збільшення наших імпортно-експортних можливостей.

«На всіх етапах є підтримка ЄС. Вже зараз завдяки Єврокомісії реалізуємо програму обміну старих ламп розжарювання на LED-лампи. Також очікуємо на першу партію сонячних панелей, які сприятимуть диверсифікації», — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів виділив кошти на експериментальний проект із ремонту енергетики.

Раніше повідомлялося, що в Україні вироблятимуть ядерне паливо для вітчизняних атомних енергоблоків, а потім і для експорту до інших країн. Це планується зробити до 2026 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: