Bayraktar TB3 та Kizilelma: Туреччина показала новітні ударні безпілотники

Читать на русском
Bayraktar TB3 – це подальший розвиток знаменитого Bayraktar TB2, БПЛА, який відмінно зарекомендував себе в Карабаху та особливо на полях боїв в Україні
Bayraktar TB3twitter.com

У Туреччині презентували нові ударно-розвідувальні безпілотники – Bayraktar TB3 і новітній стратегічний ударний БПЛА Bayraktar Kizilelma. Обидва безпілотники призначені в першу чергу для розміщення на кораблях, але можуть використовуватися і «на землі».

Фотографії презентації опубліковані в Twitter Сельчука Байрактара, співвласника компанії Baykar Makina, яка займається виробництвом БПЛА в Туреччині.

Bayraktar Kizilelma: турецький безпілотник з українським серцемПро те, що з себе представляє новий турецький безпілотник Bayraktar Kizilelma і до чого тут Україна – в матеріалі Слово і діло

Bayraktar TB3 – це подальший розвиток знаменитого Bayraktar TB2, БПЛА, який відмінно зарекомендував себе в Карабаху та особливо на полях боїв в Україні. Він має вдвічі більшу тривалість польоту, ніж його попередник, а також може брати значно більшу кількість корисного навантаження – ракет або бомб (280 кг проти 150 кг). TB3 оснащений турецьким двигуном і зможе перебувати в польоті до 50 годин.

Крім того, показали також стратегічний ударний БПЛА Bayraktar Kizilelma в темному корпусі. Його оглядав особисто президент Туреччини Реджеп Ердоган. Цей безпілотник оснащується українськими двигунами та фактично, це навіть не стільки безпілотник в традиційному розумінні цього слова, скільки бойовий безпілотний літак.

Тим часом Міноборони України погодило з інвесторами місце розташування центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації, навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією Bayraktar.

25 січня українські воїни безкоштовно отримали від турецької військової компанії Baykar два ударні безпілотники Bayraktar TB2. Компанія часто безкоштовно передає Україні безпілотники, на які збираються кошти через пожертви українців та європейців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: