«Ні за які гроші»: виробник Bayraktar прокоментував можливість продажу БСПЛ росії

Читать на русском
У компанії Baykar заявили, що надто цінують співпрацю з Україною і в нинішній ситуації ні за яких умов не продаватимуть росії безпілотники.

Компанія Baykar ні за яку суму не постачатиме росії бойові безпілотні літальні апарати Bayraktar.

Про це в інтерв'ю ВВС Russian заявив гендиректор компанії Baykar Халук Байрактар.

«Гроші не є пріоритетом для нас. Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою нашого бізнесу. З Україною наша дружба та співпраця тривають уже багато років. Тому скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх (москві дрони – ред.). У цей період вся наша підтримка є повністю на боці України. Оскільки у нас дуже міцний зв'язок, і Україна зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки. І тому ніщо не затьмарить нашої співпраці з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано, наша позиція з цього приводу зрозуміла», – заявив Байрактар.

Він нагадав, що системи Bayraktar використовуються в Україні з 2018 року. За словами гендиректора компанії, «ніщо не затьмарить співпрацю компанії з Україною і гроші тут не першорядні».

«Коли почалася війна, ми відправили десять вантажівок гумдопомоги, чи то продовольчу допомогу, дитяче харчування чи предмети гігієни. Україна – це країна, з якою у нас тісні стосунки. Ми поділяємо біль українців і цінуємо їхній успішний захист своєї землі та їхню героїчну боротьбу», – зазначив він.

Нагадаємо, в Україні наступного року може бути запущено завод із виробництва турецьких безпілотників «Байрактар».

У кремлі вже погрожують «демілітаризувати» це виробництво.

Раніше ЗМІ писали, що путін просив Туреччину створити виробниче підприємство безпілотників Bayraktar у росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: