Міноборони погодило місце розташування центру для обслуговування дронів Bayraktar

Читать на русском
Міноборони погодило з інвесторами місце розташування центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації, навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією Bayraktar.

Міноборони погодило з інвесторами місце розташування центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації, навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією Bayraktar.

Про це повідомляє пресслужба відомства в п'ятницю, 3 лютого.

Bayraktar Kizilelma: турецький безпілотник з українським серцемПро те, що з себе представляє новий турецький безпілотник Bayraktar Kizilelma і до чого тут Україна – в матеріалі Слово і діло

«Нещодавно ми провели низку нарад з інвесторами та всіма зацікавленими сторонами, під час яких узгоджено місце розташування Центру та розроблено проєкт Дорожньої карти з передачі у користування земельної ділянки та врегулювання питань подальшого спільного використання аеродрому», - повідомив начальник Головного управління земель оборони та фондів Міноборони полковник Борис Закутній.

Він також повідомив, що у 2022 році Міноборони у взаємодії з Держгеокадастром, Офісом протидії рейдерству Міністерства юстиції України та органами військової прокуратури усунули перешкоди у користуванні землями оборони загальною площею понад 6 тис. га.

«Серед повернутих ділянок — земельна ділянка діючого авіаційного полігону, призначена для забезпечення тактичної підготовки екіпажів авіації ЗСУ. Повернена територія є фундаментальною основою для підготовки наших льотчиків, які захищають повітряний простір України», - наголосив Закутній.

Нагадаємо, у середу, 25 січня, українські воїни безкоштовно отримали від турецької військової компанії Baykar два ударні безпілотники Bayraktar TB2.

Зазначимо також, що у Литві зібрали мільйони євро на радари ППО для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: