Шмигаль провів зустріч із послом США: які теми обговорювали

Читать на русском
Влада розраховує на підтримку західних партнерів у відновленні енергетики, критичної інфраструктури, у гуманітарному розмінуванні та програмах підтримки бізнесу. При цьому пріоритетною для Кабміну є програма відновлення житла.
Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із послом США в Україні Бріджіт Брінк.

Про це глава уряду розповів 27 березня у своєму Telegram-каналі.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Шмигаль повідомив, що головною темою зустрічі було обговорення проєктів відновлення України після війни.

За словами прем'єра, влада розраховує на підтримку західних партнерів у відновленні енергетики, критичної інфраструктури, у гуманітарному розмінуванні та програмах підтримки бізнесу. При цьому Шмигаль додав, що пріоритетною для Кабміну є програма відновлення житла цивільних осіб.

Крім того, під час бесіди сторони торкнулися питань співпраці України з МВФ та Світовим банком.

«Є домовленості з Фондом про старт нової великої програми, а також ми вдячні Групі Світового банку за допомогу у проведенні другої оцінки збитків та потреб на відновлення, яка стане базисом для відновлення цього року», – розповів Шмигаль.

Нагадаємо, за даними Світового банку, на післявоєнне відновлення України потрібно мінімум 411 млрд доларів, що більш ніж у 2,5 рази перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

Раніше повідомлялося, що Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу за новою програмою на суму 15,6 млрд. доларів США. Гроші, серед іншого, підуть на якнайшвидше відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: