Росіяни продовжують зазнавати катастрофічних втрат в районі Вугледару – аналітики

Читать на русском
Путін та міноборони приховують катастрофічні втрати російської армії в районі Вугледару. Путін таким чином може підтримувати наратив про неминучий і потужний наступ рф на Донбасі.
Кадри з відео 72-ї бригади

Російські війська продовжують нести катастрофічні втрати в районі Вугледара Донецької області, проте володимир путін разом з міністерством оборони рф це приховують.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Днями в ефірі державного телебачення путін заявив, що «морська піхота зараз героїчно бореться – і Тихоокеанського флоту, і Північного флоту».

ЗСУ спростували заяви ворога про захоплення Червоної Гори поблизу БахмутаЗаяви окупантів про захоплення населеного пункту Червона Гора, розташованого неподалік Бахмута, не відповідають дійсності. ЗСУ, як і раніше, контролюють це селище.

Аналітики вважають, що путін навмисно відзначив ці «успіхи» на тлі повідомлень про значні втрати механізованих частин 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту під час штурму Вугледара. Міноборони рф зберігає мовчання з цього приводу, а коментар путін прозвучав після заяви Сергія Шойгу про те, що «російські війська успішно розвивають наступ у Вугледарі».

«Путін, ймовірно, спеціально погоджується з вкрай оптимістичним описом ситуації на фронті в районі Вугледару, даним міноборони, щоб підтримати наратив про неминучий і потужний російський наступ у Донецькій області. Путін також, ймовірно, утримується від того, щоб погодитися з військовими блогерами, які дедалі сильніше звинувачують міноборони у нездатності вчитися на власних помилках під час проведення механізованих атак», – йдеться у звіті.

Але, на думку ISW, коментар путіна може також свідчити про намір посилити наступ на Вугледар великою кількістю мобілізованих військ або за рахунок повторного направлення частин Північного флоту.

Нагадаємо, у боях під Вугледаром росія фактично втратила 155 бригаду морської піхоти з Владивостока. Вона розбита включно із командним складом.

Як зазначили у британській розвідці, за останні два тижні російська армія, ймовірно, зазнала найбільших втрат від часу першого тижня вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: