ЗСУ відбили атаки окупантів у районі Бахмута, Вугледара та ще 9 населених пунктів

Читать на русском
Українські військові відбили атаки в районі 11 населених пунктів на Донбасі, зокрема біля Бахмута та Вугледару.

Сили оборони України за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Верхньокамянське, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Вугледар на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Росіяни минулої доби завдали 44 авіаційних удари, 18 з них – з використанням іранських дронів; запустили 70 ракет, 47 з яких було знищено, а також здійснили 125 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі попередили, що високою залишається небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ситуація залишається незмінною – наступальних угруповань противника не виявлено. Однак тривають спільні навчання, під виглядом яких росія нарощує авіаційне угруповання на території Білорусі.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках під вогонь потрапили райони десятків населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також удару по позиції його зенітно-ракетного комплексу. Крім того, збиті 3 ворожі розвідувальні БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 4 пункти управління, район зосередження живої сили противника, 2 райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та 2 інші важливі ворожі об'єкти.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що російські війська, ймовірно, провели невдалу наступальну операцію у Запорізькій області.

25 січня у ЗСУ підтвердили, що повністю відійшли від Соледара, завдавши ворогові найпотужніших втрат. Наразі зруйнований населений пункт контролюють росіяни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: