У ЗСУ розповіли, скільки іранських дронів знищили під час нічної атаки

Читать на русском
Росія вночі із півночі атакувала Україну іранськими дронами. Було знищено 11 із 14 шахедів.
Ілюстративне фотоФото: AP

У ніч проти 27 лютого російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе. Було запущено 14 Shahed, 11 з них було знищено.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

«У ніч на 27 лютого ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва типу «Shahed» з північного напрямку. Усього випущено до 14 БпЛА-камікадзе, одинадцять із них знищено протиповітряною обороною у зоні відповідальності повітряного командування «Центр» Повітряних Сил», – йдеться у повідомленні.

У військовій адміністрації Києва уточнили, що у повітряному просторі навколо столиці було збито 9 безпілотників – обійшлося без постраждалих та влучань в об’єкти інфраструктури.

«Атака дронів фактично здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. Таким чином противник намагався реалізувати свою тактичну мету – виснажити нашу ППО. Тому остання нічна повітряна тривога в Києві тривала довгих 5 з половиною годин», – розповів Сергій Попко.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Києві та в багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу. Над Київською та Чернігівською областями було виявлено об'єкти противника, працювала ППО.

У Хмельницькому внаслідок атаки з використанням безпілотників пошкоджено кілька будівель, одна людина загинула, ще кілька дістали поранення.

Раніше у британській розвідці стверджували, що росія вичерпала чергові запаси іранських ударних дронів Shahed-136.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: