У росії могли виснажитися запаси іранських дронів – Bloomberg

Читать на русском
Росія за останні десять днів значно скоротила використання іранських дронів – у неї могли виснажитися запаси. Або затишшя пов'язане з накопиченням дронів для атаки.
Reuters

Запаси безпілотників іранського виробництва, які використовуються росією для ударів по Україні, могли виснажитися. За останні десять днів їхнє використання значно скоротилося.

Про це пише Bloomberg із посиланням на останні оцінки європейських офіційних осіб.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

До цього, зазначає агентство, десятки безпілотників регулярно застосовувалися проти української енергетичної інфраструктури, хоч більшість знищувала система ППО.

Затишшя також може бути пов'язане з тим, що росія накопичує запаси для майбутніх атак.

У грудні Україна заявила, що росія отримала партію із 250 іранських безпілотників. Одне з джерел агентства сказало, що рф постійно веде роботу з отримання нових бойових дронів та інших озброєнь з Ірану та інших країн.

Нагадаємо, наприкінці року у ЗСУ повідомили, що в окупантів залишилося близько 200 дронів-камікадзе з останньої партії, переданої Іраном.

6 лютого в українській розвідці заявили, що росія вже використала близько 660 дронів Shahed з 1 тисячі 750, передбачених контрактом з Іраном. І найближчим часом відбудеться чергова поставка.

Нещодавно видання The Guardian із посиланням на джерела написало, що Іран контрабандою передав росії безпілотники далекого радіусу дії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: