У рф, ймовірно, знову закінчилися іранські дрони – британська розвідка

Читать на русском
У британській розвідці припускають, що росія вичерпала чергові запаси іранських ударних дронів Shahed-136.

У британській розвідці припускають, що росія вичерпала чергові запаси іранських ударних дронів Shahed-136 і прагнутиме їх поповнити.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії у Twitter.

Дрони Shahed-131 могли створювати спеціально для ударів по енергооб'єктах – «Укренерго»Іранські дрони Shahed могли бути модифіковані спеціально для завдання ударів по об'єктах енергетики.

Зазначається, що нових повідомлень про використання іранських безпілотників (OWA-UAV) в Україні не надходило приблизно з 15 лютого 2023 року.

До цього українські військові повідомляли про те, що в період з кінця січня до початку лютого було збито не менше 24 БПЛА Shahed-136 і десятки було знищено у перші кілька днів року.

За даними розвідки, така відсутність атак дронів вказує на те, що росія вичерпала свої поточні запаси. Розвідка прогнозує, що росіяни швидше за все шукатимуть варіанти поповнення запасів.

«Хоча ця зброя не має хороших результатів у знищенні намічених цілей, росія, ймовірно, розглядає її як корисну пастку, яка може відвернути українську систему ППО від ефективніших російських крилатих ракет», – зазначили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, у Київській області 23 лютого українська ППО збила розвідувальний безпілотник рф.

У Силах оборони припускали, що росія може завдати удару ракетами або дронами після 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: